30000000071332/30000000071340
Karpuz Çekirdeksiz Kg
Bu lezzetli meyve adını Roma mitolojisi’ndeki rüzgarlardan sonra hasat zamanını ve meyvelerin olgunlaşmasını müjdeleyen Tanrı olan Carpus’yan alır. Karpuz besin ögeleri açısından yoğun, düşük kalorili, susuzluğu giderici bir meyvedir. Karpuz yaklaşık %92 oranında su içerir. Kan yağları seviyesi yüksek olanlar için iyi bir meyve opsiyonudur. B1, B6 ve C vitaminlerinin yanında magnezyum ve potasyum gibi değerli minerallerden ve likopen gibi önemli fonksiyonel bileşenlerden zengindir. Karpuz, bu özellikleri ile, vücut direncini artıran, kan basıncının dengelenmesine ve kan yağları seviyesinin düşürülmesine yardımcı olan bir meyvedir. Karpuza rengini veren antosyanin ve betain adındaki biyoaktif bileşenler vücurt direncini artırıcı özellik taşırlar. Karpuz kabuğu sitrulinin en zengin kaynağıdır. Sitrulin, kan akışını düzene sokarak kalp ve damar dostu etki gösterir. Bu nedenle karpuzu keserken kabuğuna yakın kısımları de almalı ve tüketmeliyiz.
Sizin için seçtiklerimiz






