30000000071351/30000000071413
Mehmet Sandal Tereyağı 500 G

Mehmet Sandal Tereyağı 500 G

Mehmet Sandal
Tereyağı, süt yağından elde edilir. Tereyağının yaklaşık yüzde 80’i yağ, yüzde 15’i su ve yüzde 5’i proteinden oluşur. Tereyağındaki az miktardaki protein, emülgatör görevi görerek su ve yağın tek fazlı bir çözelti içinde asılı kalmasını sağlar. Tereyağındaki benzersiz yağ karışımı, oda sıcaklığında katı kalmasını sağlar. Tereyağının doğal rengi, sütü üreten hayvanın beslenme şekline bağlı olarak beyaz ile soluk sarı arasında değişir. Tereyağının tarihi Batı uygarlığı kadar eskidir. Tereyağı, Antik Roma'da, öksürük için yutulan ya da ağrıyan eklemlere sürülen bir ilaçtı. Tereyağı tüketimine dair en eski kayıtlardan bazıları Roma ve Arap kaynaklarına dayanır. Görünüşe göre tereyağı, kuzey Avrupa kabilelerinin tercih ettiği bir yağdı ve Yunan şair Anaxandrides, kuzeyden gelen barbarlardan alaycı bir şekilde "tereyağı yiyenler" olarak bahsetmiştir. Kuzey enlemlerindeki serin hava, insanların tereyağını Akdeniz kültürlerinden daha uzun süre saklamasına olanak tanıdığından, iklim muhtemelen bölgesel lezzetlerde önemli bir rol oynamıştır. Tereyağı, kalsiyum, magnezyum ve potasyum, A vitamini, betakaroten vitaminlerini yapısında barındırır. Tereyağı vücut direncini artırır ve karaciğer dostudur. Bunun yanında tereyağının yapısında bulunan sfingolipidler kan yağlarının yükselmemesi yönünde hamle yapar. İçerdiği konjuge linolenik asit ile de kemik dokusunun dostudur. Tereyağını orijinal ambalajında buzdolabında saklamak en iyisidir. Folyo kaplı kağıt, ışığa ve havaya maruz kalma nedeniyle bozulmayı önlemeye yardımcı olur ve ayrıca tereyağının buzdolabındaki diğer besinlerin tadını almasını önler. İyi sarıldığı takdirde, açıldıktan sonra hem tuzlu hem de tuzsuz tereyağı buzdolabında üç hafta boyunca saklanabilir. Ancak, birkaç haftadan daha uzun süre saklamayı planlıyorsanız, tereyağını tekrar ekstra folyo veya plastiğe sararsanız taze tadını daha iyi koruyacaktır. Uygun şekilde sarılmış tuzlu tereyağı dondurucuda bir yıla kadar saklanabilir. Tuzsuz tereyağı dondurucuda üç aya kadar saklanabilir. Tereyağını seramik bir tabakta veya tereyağı çanağında saklamak, oksijen maruziyetini ve ısıyı azaltarak oda sıcaklığında tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.

İçindekiler
Pastörize inek sütü kreması, tuz

Alerjen Uyarısı
laktoz içerir

Net Miktar (g/ml)
500

Saklama Koşulları
0-4 °C muhafaza ediniz

Menşei
TÜRKİYE

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
MEHMET SANDAL

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
038071

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Adresi
YENİ VELİ BETTEMİR NO:C2-2 AYRANCI KARAMAN

Kullanım Önerileri
Son tüketim tarihinden önce tüketiniz.

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

  • Enerji (kcal): 862.0
  • Enerji (kJ): 3545.0
  • Yağ (g): 95.0
  • Doymuş yağ (g): 49.9
  • Karbonhidrat (g): 0.9
  • Şeker (g): 0.0
  • Protein (g): 0.9
  • Tuz (g): 0.0
  • Kalsiyum (mg): 83.7