30000000070965/30000000071022/30000000071023
Dana Kıymalık Biga Yöresi Kg

Dana Kıymalık Biga Yöresi Kg

Reyondan

Siparişiniz, kıyma olarak teslim edilir.

Dana Yemeklik Et, dananın döş etinden alınır. Kalın yağları, kaba zarları ve sinirleri temizlendikten sonra çekilen dana kıyma, Izgara köfte ve tencere yemeklerine uygundur.

İçindekiler: Dana Eti

Saklama Koşulu: 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar, ambalaj açıldıktan sonra 1 gün.

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.

220 kontrol noktası ile Gıda Güvenliği kurallarına uygun üretim

% 100 veteriner hekim kontrolü

Türk standartları helal kriterlerine uygun

Soğuk zinciri

Ürün paketinden kaynağına izlenebilirlik.

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
MİGROS TİCARET A.Ş.

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
010064

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Malzemeler:

1 kg orta yağlı dana kıyma, tek çekim

1 adet yumurta

2 adet soğan, rendelenmiş

½ su bardağı (125 ml) galeta unu

1 tatlı kaşığı (5 ml) kimyon

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

1 ½ su bardağı (375 ml) ilikli kemik suyu

1 çorba kaşığı (15 ml) zeytinyağı

1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı

5 çorba kaşığı (75 ml) domates salçası

2 diş sarımsak, ince doğranmış

1 tatlı kaşığı (5 ml) kuru kekik

1 tatlı kaşığı (5 ml) pul biber

4-5 adet orta boy patates, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş

2 adet domates, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş

8 adet yeşil sivri biber


Hazırlanışı:

Köfteleri hazırlamak için; kıyma, yumurta, soğan, galeta unu, kimyon, tuz ve karabiberi geniş bir kasede yoğurarak karıştırın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp üzerlerine hafifçe bastırarak 30 adet yassı köfte hazırlayın. Bir tabağa dizip 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. Fırına girebilen bir kase veya fırın kabı içine köfte ve patates dilimlerini sıra sıra dizin. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsağı ekleyip bir dakika kavurun. Salçayı ilave edin. Bir dakika daha kavurun. Kekik, pul biber ve ilikli kemik suyunu ekleyin. Kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Köfte ve patateslerin üzerine ekleyin. Domates dilimleri ve biberleri dekoratif biçimde köfte ve patateslerin üzerine dizin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı biçimde 45 dakika fırınlayın. 45 dakikanın sonunda alüminyum folyoyu alıp üzeri açık biçimde 15 dakika daha fırınlayın. Patatesli Köfte Dizmesini sıcak servis edin.




Malzemeler:

1 kg orta yağlı dana kıyma, tek çekim

1 adet yumurta

2 adet soğan, rendelenmiş

½ su bardağı (125 ml) galeta unu

1 tatlı kaşığı (5 ml) kimyon

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

1 ½ su bardağı (375 ml) ilikli kemik suyu

1 çorba kaşığı (15 ml) zeytinyağı

1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı

5 çorba kaşığı (75 ml) domates salçası

2 diş sarımsak, ince doğranmış

1 tatlı kaşığı (5 ml) kuru kekik

1 tatlı kaşığı (5 ml) pul biber

4-5 adet orta boy patates, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş

2 adet domates, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş

8 adet yeşil sivri biber


Hazırlanışı:

Köfteleri hazırlamak için; kıyma, yumurta, soğan, galeta unu, kimyon, tuz ve karabiberi geniş bir kasede yoğurarak karıştırın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp üzerlerine hafifçe bastırarak 30 adet yassı köfte hazırlayın. Bir tabağa dizip 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. Fırına girebilen bir kase veya fırın kabı içine köfte ve patates dilimlerini sıra sıra dizin. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsağı ekleyip bir dakika kavurun. Salçayı ilave edin. Bir dakika daha kavurun. Kekik, pul biber ve ilikli kemik suyunu ekleyin. Kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Köfte ve patateslerin üzerine ekleyin. Domates dilimleri ve biberleri dekoratif biçimde köfte ve patateslerin üzerine dizin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı biçimde 45 dakika fırınlayın. 45 dakikanın sonunda alüminyum folyoyu alıp üzeri açık biçimde 15 dakika daha fırınlayın. Patatesli Köfte Dizmesini sıcak servis edin.