30000000071351/30000000071388/30000000071402
Mehmet Sandal Tam Yağlı Taze İnek Bez Tulum Peyniri 500G

Mehmet Sandal Tam Yağlı Taze İnek Bez Tulum Peyniri 500G

Mehmet Sandal
Hipokrat, Heredot ve Strabon tarafından yapılan araştırmalarda ilk üretilen peynirin İskit Türklerince ekşitme metodu ile kısrak sütü kullanılarak üretildiği varsayılır. Başka bir teoriye göre “Kanana” isimli bir Arap gezginin, tulum içinde taşıdığı sütün tesadüfen pıhtılaşması ile üretildiği söylenir. Peynir kültürünün Mezopotamya’dan başlayarak bütün dünyaya yayıldığı oldukça yaygın bir görüştür. Türklerin Orta Asya’dan günümüze kadar peynirin dayanıklılığını arttırmak amacıyla uyguladıkları bir yöntem de peyniri tulumlara koymaktır. Peynir genel olarak dünya çapında tüketilen, besin değeri yüksek ve iyi tolere edilen bir fermente süt ürünüdür. Peynir, yüksek kaliteli protein (özellikle kazein), lipitler, kalsiyum, fosfor ve magnezyum başta olmak üzere çeşitli mineraller ve A vitamini, K2, B2, B12 ve folat başta olmak üzere çeşitli vitaminler ile probiyotikler, biyoaktif peptitler, laktoferrin, kısa zincirli yağ asitleri açısından zengin bir besindir. Peynir yemek, ağızda tükürük akışını uyarır. Tükürüğün alkali yapısı diş plağında oluşan asitleri tamponlar. Peynirle uyarılmış tükürüğün seyreltici etkisi nedeniyle dişlerdeki şekeri temizleme oranı da artar. Diş çürükleri, plak bakterileri tarafından şeker ve nişastaların fermantasyonu sırasında oluşan asitlerin diş minesini parçalamasından kaynaklanır. Peynir tüketimi dişin yeniden mineralizasyonu (mineralleşmesini) arttırarak ve mineral kaybını azaltarak diş çürüklerini önlemeye yardımcı olur. Şekerli bir besin tükettikten sonra bir parça peynir çiğnemek plak pH'sını hızla nötr hale getirir. Peynirin yapısındaki kalsiyum bir yandan kemik dostu etki sergilerken, bir yandan da öğünde alınan yağın vücuttan atılımını artırarak zayıflama sürecini destekler ve kalsiyum, magnezyum ve potasyum kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

İçindekiler
Pastörize inek sütü,peynir mayası (şirden),tuz

Alerjen Uyarısı
laktoz içerir

Net Miktar (g/ml)
500

Saklama Koşulları
0-4 °C muhafaza ediniz

Menşei
TÜRKİYE

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
MEHMET SANDAL

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
038071

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Adresi
YENİ VELİ BETTEMİR NO:C2-2 AYRANCI KARAMAN

Kullanım Önerileri
Son tüketim tarihinden önce tüketiniz.2-4C arasında soğukta muhafaza ediniz.

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Sizin için seçtiklerimiz

Gürata Kolot Peyniri 400 G

Gürata Kolot Peyniri 400 G

Gürata
175,00 TL
(437,50 TL/Kg)
Tipi Dil Peyniri Kg

Tipi Dil Peyniri Kg

Reyondan
952,90 TL
Koop Süt Hellim Peyniri 250 G

Koop Süt Hellim Peyniri 250 G

Koop
159,95 TL
(639,80 TL/Kg)
Laz Kızı Kolot Peyniri 350 G

Laz Kızı Kolot Peyniri 350 G

Laz Kızı
245,00 TL
(700,00 TL/Kg)
Anadolumdan Van Otlu Peyniri 200 G

Anadolumdan Van Otlu Peyniri 200 G

Anadolumdan
141,02 TL
(705,10 TL/Kg)
Ünal Taze  Lor Peyniri Kg

Ünal Taze Lor Peyniri Kg

Ünal
206,90 TL
Anadolumdan Divle Obruk Peyniri 200 G

Anadolumdan Divle Obruk Peyniri 200 G

Anadolumdan
356,95 TL
(1784,75 TL/Kg)
Koop Tuzu Azaltılmış Hellim Peynir 220 G

Koop Tuzu Azaltılmış Hellim Peynir 220 G

Koop
154,50 TL
(702,27 TL/Kg)
Muratbey Anadolu Lezzetleri 200 G

Muratbey Anadolu Lezzetleri 200 G

Muratbey
143,95 TL
(719,75 TL/Kg)
  • Enerji (kcal): 399.0
  • Enerji (kJ): 1655.0
  • Yağ (g): 31.5
  • Doymuş yağ (g): 21.3
  • Karbonhidrat (g): 8.1
  • Şeker (g): 0.0
  • Protein (g): 20.7
  • Tuz (g): 2.0