30000000070965/30000000071022/30000000071024
Kuzu Çöp Şiş Trakya Kıvırcık Kg

Kuzu Çöp Şiş Trakya Kıvırcık Kg

Reyondan
Et, insanlık tarihinin en eski besinlerinden biridir. Antik Mısır’da dini törenlerde tüketilen et, Antik Yunan ve Roma’da zenginlerin sofralarını süslermiş. Orta Çağ’da et tüketimi statüye göre değişirmiş; soylular av eti tüketirken, halk tavuk eti gibi daha ulaşılabilir etleri tüketirlermiş. Günümüzde et farklı pişirme yöntemleri ile, besleyici özellikleri kanıtlanmış, belirli yaş grupları için olmazsa olmaz besinlerden biridir. Kuzu çöp şişin 100 gramı 122 kkalori enerji, 19.3 gram protein, 4.9 gram yağ ile birlikte demir, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, çinko, selenyum, B1, B2, B3, B6, B12, A, K, D vitaminlerini içerir. Demir, öğrenme, algılama ve dikkati pekiştirir, fosfor kemik ve diş dostudur, magnezyum güçlü kaslara açılan kapının anahtarıdır, potasyum kan basıncının dengelenmesini kolaylaştırır, sodyum vücudun asit-baz dengesini korur, çinko büyüme ve gelişme için elzem mineraldir ve vücut direncini artırır, selenyum troid bezinin düzenli çalışması için gereklidir, B1 vitamini enerji metabolizmasını, B2, B3, B6 vitaminleri karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasını düzenler, B12 vitamini sinir sisteminin dostudur, A vitamini göz ve cildin dostudur, K vitamini kan pıhtılaşması için gerekli olduğu kadar kemik dostudur da, D vitamini bir vitamin olmanın ötesinde bir hormon gibi çalışır. İnsan beslenmesinde doğumu takip eden 9. ayda beslenme düzenine kırmızı et eklenmelidir. Büyüme çağında özellikle kız çocuklarının, biyoyararlanımı (vücutta kullanım oranı) yüksek demir mineraline ulaşabilmek için, kırmızı et tüketimi daha büyük önem taşır. Çünkü, kız çocukları ergenlik döneminin başında girdikleri menstruasyon (adet) evresinde kan kaybederler ve aynı şekilde doğurganlık çağındaki bir kadının da potansiyel gebelik durumundan dolayı kırmızı ete olan ihtiyacı yüksektir. Kırmızı et gibi vücutta kullanım oranı yüksek proteine gereksinim duyan bir diğer grup ise yaşlılardır. Çünkü, yaşlılık döneminde gözlenen sarkopeniden sebep ortaya çıkan kas kaybını önlemenin yolu biyolojik değeri yüksek protein içeren besin tüketmektir ve bu tanıma en iyi uyan besin kırmızı ettir; mesela kuzu eti. Kuzu eti gibi demirden zengin bir besin tüketildiğinde, yanında C vitamininden zengin başka bir besinin tüketilmesi önerilir. Örneğin, kuzu çöp şişin yanında pazı, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklar, çilek ve taze sıkılmış limon suyu ile hazırlanmış bir salata tüketilebilir

Menşei
TÜRKİYE

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
MİGROS TİCARET A.Ş.

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
010064

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Adresi
ATATÜRK MAH. TURGUT ÖZAL BULVARI NO:7 ATAŞEHİR İSTANBUL

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.