Organik Karnabahar Kg
100 g'ı 25 kalori içerir. 100 g'ı 1 porsiyon sebzeye eş değer enerji içerir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde karnabahar, serbest radikallerden kaynaklanan oksidatif hasarı azaltır.
İçerisinde "sülforafan" adlı antioksidan bileşikler bağışıklığı destekler. Aynı zamanda antiaging etki de taşır.
Glukosinolat ve tiyosiyanat içeren karnabahar, potansiyel toksin maddeleri nötralize etmeye yardımcı olur.
Karnabahar iyi bir kolin kaynağıdır ve kolin, bir B vitamini olarak bilinir ve beynin gelişiminde önemli rol oynamaktadır.
Lif içeriği sayesinde bağırsak dostudur. Tokluğu destekler, ayrıca kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Diğer bir yandan sindirim sistemini destekler. Diğer bir yandan kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak kalp sağlığını da olumlu anlamda etkiler. Zeytinyağlı veya etli yemekleri yapılabilir.
Sade şekilde veya yumurtaya bulanılarak fırında pişirilebilir.
Sütlü çorbaları yapılabilir.
Kıyma ve soğanla beraber kkarnabahar graten yapılabilir.
Diğer sebzelerle beraber yumurta ve kaşarla beraber köfteleri yapılabilir.
Tavukla veya etlerle beraber ızgara olarak servis edilebilir.
Küçük parçalar haline gelene kadar blenderdan geçirilerek karnabahar kısırı yapılabilir.
Karnabaharlı kekler, poğaçalar yapılabilir.
Brokoli, havuç, kırmızı biber gibi diğer sebzelerle haşlanarak bol limonlu salatası hazırlanabilir.
Haşlama veya fırınlanmış hali, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilebilir.
Sizin için seçtiklerimiz